Wittenhorst maatje te groot voor Meterik

19 dec 2023, 12:35 Voetbal
Afbeelding

Meterik verloor zondag 17 december de bekerwedstrijd tegen het vier klassen hoger spelende Wittenhorst met 0-5. Onder het toeziend oog van 550 toeschouwers speelden beide teams een sportieve wedstrijd op het vernieuwde sportpark in Meterik.

Vanaf de aftrap zette Wittenhorst Meterik onder druk. Het leek ook al snel de score te openen. Maar een uitgespeelde kans ging via een Meteriks been over de achterlijn. Een paar minuten later belandde een kopbal op de lat. Meterik was niet onder de indruk en kreeg geleidelijk meer greep op de wedstrijd. Dit resulteerde in een uitgelezen mogelijkheid. Dré Peeters speelde zich met een fraaie actie vrij, maar de keeper keerde zijn inzet. Wittenhorst zocht vervolgens de tegenaanval en na wat ongelukkige verdedigende acties van Meterik scoorde Tom Spreeuwenberg met een fraaie omhaal in de verre hoek de 0-1. Vervolgens leek Rens Aerts de gelijkmaker te scoren maar na te lang treuzelen kon een Wittenhorst-verdediger zijn inzet blokkeren.

Na de thee kreeg Meterik het steeds lastiger. De oranjehemden gingen op zoek naar de beslissende treffer. Eerst kon Cas Janssen nog een inzet van de doellijn halen maar even later profiteerde Daan Verlijsdonk, die tot de E-jeugd in Meterik heeft gevoetbald, van de geboden ruimte. Hij scoorde beheerst de 0-2. Meterik kon geen vuist meer maken en probeerde vooral de gelederen gesloten te houden. Wittenhorst toonde zijn extra klasse en scoorde via weer Daan Verlijsdonk en Koen Jenniskens met veel overtuiging de 0-3 en 0-4. Meterik leek in de slotfase nog de door elke toeschouwer gegunde eretreffer te scoren. Bjorn Cuppen bracht na een fraaie actie Piet Steeghs in stelling die de keeper uitspeelde maar een verdediger bracht op de doellijn redding. In de laatste minuut zette Tom Spreeuwenberg met de 0-5 de eindstand op het scorebord.

Tekst: RKSV Meterik