Winst voor Meterik 1, kampioenschap voor Meterik 2

25 apr 2023, 08:58 Voetbal
Afbeelding

Meterik 1 behaalde zondag 23 april in de thuiswedstijd tegen Sambeek na een mindere eerste helft een gemakkelijke 4-1 zege. Eerder op de dag werd Meterik 2 kampioen in de vijfde klasse.

Was er bij Meterik 2 voorafgaand aan het duel tegen SSS’18 3 nog sprake van enige spanning, in de wedstrijd zelf viel daar niets van te merken. Onder het toeziend oog van 150 toeschouwers was het na tien minuten al 3-1. Uiteindelijk werd SSS met 9-1 van de mat geveegd.

Het standaardteam van de groenwitten leek in de eerste helft tegen Sambeek nog met zijn gedachten bij het kampioensfeest van de reserves te zijn. Toch zag het er naar uit dat Piet Steeghs na een solo zijn team op voorsprong zou schieten, maar de Sambeekse keeper keerde zijn inzet. Vervolgens werden de gasten gevaarlijk uit een tweetal corners. Bij de eerste inzet kon keeper Luuk Haenen nog ternauwernood redding brengen, maar bij de tweede was hij kansloos op de kopbal van Tim Derikx, die geheel vrijstaand de 0-1 mocht binnenkoppen. Vlak voor rust scoorde Meterik met het nodige geluk de 1-1. De Sambeek-keeper tastte mis op een houdbaar schot van Piet Steeghs.

Na de thee was de beleving bij Meterik terug. Giel Vullings scoorde met een fraaie omhaal de 2-1. Piet Steeghs zocht vervolgens goed de diepte maar werd nabij de middenlijn onderuit gehaald: rood voor de Sambeek-speler. Meterik zette Sambeek daarna steeds meer onder druk. Piet Steeghs scoorde uit een toegekende penalty de 3-1. In de slotfase schoot Piet Steeghs nog rakelings over en Dirk van Rengs in het zijnet. Diezelfde Van Rengs zette vervolgens met veel overtuiging de 4-1 eindstand op het scorebord.

Tekst: RKSV Meterik