Daniël Boissevain te gast in kapel Gasthoês

De kapel van ´t Gasthoês is een plek met voorstellingen voor gelovigen, ongelovigen en fijnproevers, mensen die uitgedaagd willen worden, iets nieuws durven en willen ontdekken. Maandag 13 mei is Daniël Boissevain er te gast.

Nederland, Amsterdam, 10 mei 2023
Daniel Boissevain, acteur, schrijver

Foto: Merlijn DOomernik
Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Nederland, Amsterdam, 10 mei 2023 Daniel Boissevain, acteur, schrijver Foto: Merlijn DOomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved Merlijn Doomernik

Daniël Boissevain is acteur en theatermaker. Hij speelde in televisieseries als Gooische Vrouwen en All Stars en in diverse films, waaronder Herman Brood in Wild Romance. Hij groeide op in Ruigoord, een krakerskunstenaarsgemeenschap onder de rook van Amsterdam. Hierover schreef hij het boek ‘Het magische kind’.

In het Ruigoord van Daniël Boissevain is het altijd feest. Het is eind jaren zestig, een groep kunstenaars en vrijbuiters heeft zich ver van de burgerlijke truttigheid gevestigd en leeft op zijn eigen voorwaarden.

Opgroeien in een groep volwassenen die weigeren volwassen te zijn, is in de kindertijd van Boissevain allesbehalve gebruikelijk. Wanneer ze met een oude bus over land naar China reizen, gaat het nog een stapje verder. Heen en weer geslingerd tussen de dorpsschool, waar hij dat rare kind is, proberen samen te leven met zijn afwezige vader en het leven aan boord van de bus, hoort hij eigenlijk nergens echt thuis. Nooit is er rust in zijn chaotische omgeving.

Boissevain wordt 13 mei van 19.30 tot 21.00 uur in de kapel van ’t Gasthoês geïnterviewd.

Meld je aan via www.gasthoes.nl

Beeld: Merlijn Doomernik