Puntjes op de i gezet tijdens voorlaatste kinderraadsvergadering

do 4 apr, 13:40 Algemeen
Afbeelding

De Kinderraad van Horst aan de Maas kwam woensdag 27 maart opnieuw bijeen onder leiding van Kinderburgemeester Lyla. Tijdens de vergadering werden diverse onderwerpen besproken, variërend van presentatietechnieken tot het uitwerken van ideeën voor gemeenschapsprojecten. Met de betrokkenheid van gemeenteambtenaren en de enthousiaste inzet van de kinderraadsleden, werd weer een veelbelovende stap voorwaarts gezet in de ontwikkeling van de initiatieven van deze jeugd.

Kinderburgemeester Lyla opende de vergadering stipt om half 4 en controleerde de aanwezigheid van alle kinderraadsleden. Het eerste onderwerp op de agenda was presentatietechnieken. Yvonne, Maarten en Judith gaven waardevolle tips over effectieve presentatietechnieken, zowel voor individuele als groepsprestaties, om een goede indruk achter te laten bij het publiek.

Het tweede agendapunt behelsde het verder uitwerken van ideeën die door de vier verschillende werkgroepen waren voorgesteld. Elk onder leiding van een ervaren raadslid gingen de werkgroepen aan de slag. Gemeenteambtenaren waren aanwezig om vragen te beantwoorden en feedback te geven op de haalbaarheid van de voorgestelde ideeën. De werkgroepen - Activiteiten/Zorg, Verkeer en Groen/Buiten - hadden elk een specifiek thema gekozen om aan te werken.

De vergadering eindigde met het plannen van de laatste Kinderraad op 17 april, waar de werkgroepen hun ideeën zullen presenteren. Wethouder Elbert Joosten zal deze bijeenkomst bijwonen om vragen te beantwoorden en de haalbaarheid van de voorgestelde initiatieven te bespreken.