Woningbouwprojecten in Grubbenvorst en Broekhuizenvorst later dit jaar van start

vr 1 mrt, 11:48 Algemeen
Afbeelding

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst, maandag 26 februari, is de start van twee woningbouwprojecten - De Comert XL in Grubbenvorst en de Beerendonckerweg in Broekhuizenvorst – een stap dichterbij. In totaal gaat het om 177 nieuwe woningen die moeten verrijzen. De voorbereidingen die horen bij de uitvoering van de twee projecten beginnen in het derde kwartaal van dit jaar.

Aan de Beerendonckerweg in Broekhuizenvorst gaat het om de bouw van 81 woningen, in een ruim opgezette wijk met veel groen. Parkeervoorzieningen zijn daarbij centraal geregeld achter de woningen, waardoor de straten vrij blijven van geparkeerde auto’s. Het plan omvat verschillende soorten woningen, waaronder starters- en gezinswoningen. Een deel van deze woningen is levensloopbestendig ontworpen, waarbij de keuken, woonkamer en slaapkamer op de begane grond zijn geplaatst voor makkelijke toegang.

In Grubbenvorst hoort de ondertekende samenwerkingsovereenkomst bij de bouw van de tweede fase van de bestaande woonwijk de Comert. Het project wordt Comert XL gedoopt. et stedenbouwkundig ontwerp, tot stand gekomen met input vanuit de gemeenschap, omvat de bouw van 96 woningen. Het woningaanbod varieert van starterswoningen tot levensloopbestendige woningen. Net als in Broekhuizenvorst is de parkeergelegenheid grotendeels aan het zicht onttrokken en speelt groenvoorziening een centrale rol.

Planning

De voorbereidingen voor de uitvoering van de twee woningbouwprojecten beginnen in het derde kwartaal van 2024. Naar verwachting zal de bouw van de eerste woningen starten in het latere deel van het derde of in het vierde kwartaal van 2024. Met een bouwtijd van ongeveer één jaar per fase kunnen de eerste nieuwe bewoners eind 2025 hun nieuwe woning betrekken.

Beide projecten passen binnen de ambitie van het college van B&W in Horst aan de Maas om een divers en betaalbaar woningaanbod te realiseren. Deze projecten maken deel uit van een groter plan, waarbij het doel is om meer dan 350 woningen beschikbaar te maken. Daarvoor werd afgelopen jaar in de bestemmingsplannen reeds ruimte gecreëerd. Naast deze projecten werkt de gemeente aan het ontwikkelen van duurzame en groene woonwijken in vrijwel alle kernen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich later aanmelden via de websites van HVG Real Estate en Janssen de Jong Projectontwikkeling. De woningen worden aanvullend via Funda aangeboden. Om de lokale gemeenschap voorrang te geven bij deze woningbouwprojecten, worden de woningen in het beginstadium enkel lokaal aangeboden.

Afbeelding
Afbeelding