Ruim 130 gezinnen met ziek gezinslid genieten in Toverland

31 aug 2023, 09:02 Algemeen
Marcel Raafs
Marcel Raafs
Marcel Raafs

Attractiepark Toverland opende zaterdag 26 augustus haar deuren voor ruim 130 gezinnen met een ziek gezinslid. Stichting Opkikker organiseerde daar een zogenaamde ‘Opkikkerdag Samen Sterk’. Voor ruim vijfhonderd personen stond deze dag daardoor in het teken van ontspanning en plezier.

Wanneer een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, worden de kinderen ambassadeur van Stichting Opkikker. Deze kinderen zetten zich dan als ambassadeur in om andere gezinnen met een ziek gezinslid ook een mooie dag te bezorgen. Dit doen zij voornamelijk door geld in te zamelen voor de stichting, door bijvoorbeeld statiegeldflessen of mobieltjes in te zamelen.

Ruim 65 van deze ambassadeursgezinnen hebben elk één ander gezin met een ziek gezinslid mogen uitnodigen voor de Samen Sterk Dag in Toverland. Tijdens deze dag konden zij op elkaar steunen en samen genieten van een dag vol plezier. Daarnaast was er tijdens deze dag ook veel ruimte voor lotgenotencontact.

Vrijwilligers       

Om 10.00 uur ’s ochtends werden de gezinnen in Sevenum ontvangen door Stichting Opkikker. Tijdens de Samen Sterk Dag mochten de gezinnen gebruikmaken van alle faciliteiten die attractiepark Toverland biedt.

Ook stond in één van de restaurants een uitgebreid buffet voor de gezinnen klaar en liepen er vrijwilligers rond om samen met een kind in een attractie te stappen, mocht dat nodig zijn.

Beeld: Marcel Raafs