Vierdaagseverhalen - Geert Hoeijmakers (61) uit Horst

26 jul 2023, 11:49 Algemeen Vierdaagseverhalen
Afbeelding

Ook de 61-jarige Geert Hoeijmakers uit Horst deed dit jaar mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de vijfde keer trok hij zijn wandelschoenen uit de kast en liep in vier dagen tijd 160 kilometer.

Het idee om voor de eerste keer mee te doen, kwam vanuit Geerts dochter. “Zij had al vaker meegedaan”, legt hij uit. Toen ze me vroeg om een keer met haar mee te lopen, twijfelde ik geen moment en ben ik ervoor gegaan.” En dat met succes, want Geert heeft inmiddels al meerdere edities in de benen. 

Trainen

Om zich voor te bereiden op het wandelen van zo’n lange afstand, ging Geert regelmatig op pad om te oefenen. “Ik trainde door aan een aantal georganiseerde wandelingen mee te doen. Daarnaast maakte ik zelf ook de nodige grote wandelingen.” Zo wandelde Geert bijvoorbeeld van Roermond naar Horst om te oefenen.

Hoogtepunt

Het trainen wierp zijn vruchten af, want Geert kijkt wederom terug op een geslaagde Vierdaagse. “Het ging heel goed dit jaar en het weer was prachtig. Ook het publiek maakte er een feestje van.” Hij beleefde dan ook verschillende hoogtepunten. “Ik kreeg leuke reacties op mijn t-shirt waar Hôrs opstond en het Horster hundje. Twee dagen lang heb ik zo’n shirt gedragen. Ook alle vrolijke mensen langs de weg vormden een hoogtepunt.” 

Eigen tempo

Er was dan ook geen enkel moment dat Geert er even doorheen zat. “Doordat ik dit jaar alleen heb gelopen, kon ik mijn eigen tempo aanhouden. Daardoor heb ik geen enkele zware dag ervaren. Toen ik uiteindelijk op de Via Gladiola aankwam, was dat een fantastisch moment. Wat een geweldige sfeer!”

Volgend jaar is Geert er in ieder geval weer bij. “Dan doe ik weer samen met mijn dochter mee”, glundert hij. “Ik hou het wel bij 40 kilometer, de 50 kilometer ga ik zeker niet lopen. Ik kijk in ieder geval nu alweer uit naar volgend jaar.”