Iedereen de berg op: klimmen tegen kanker

27 jul 2023, 08:25 Algemeen
Afbeelding

De vorige editie is bijna twee maanden achter de rug, maar Jan Wagemans uit Lottum is nu al met zijn hoofd bij de klim van volgend jaar. Onder het motto ‘Iedereen de berg op’ wil hij namelijk zoveel mogelijk mensen stimuleren om mee te doen aan de Alpe d’HuZes om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Jan heeft helaas meerdere aan kanker gerelateerde sterfgevallen moeten meemaken binnen zijn familie en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Toch heeft hij altijd geprobeerd positief te blijven. In januari 2023 is bij een toepvriend van Jan slokdarmkanker geconstateerd. 

Al snel opperde zijn kameraad dat hij daarom graag mee wil doen aan Alpe d’HuZes. “Toen hij dat in de groep gooide, werd iedereen meteen enthousiast en ik wilde het graag vormgeven”, vertelt Jan over het ontstaan van het initiatief ‘Iedereen de berg op’.

Actie

Het initiatief is met name in het leven geroepen om de gewenste sponsorgelden bijeen te brengen. “Alpe d’HuZes streeft naar een sponsorbijdrage van 2.500 euro per deelnemer. Dit willen we graag voor elkaar boksen met z’n allen, maar dat is natuurlijk een flink bedrag.” Samen met Ed Seuren, die parallel aan Jan ook de berg op wil voor de gedeelde toepvriend, is Jan nu plannen aan het maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen. “We hebben om advies gevraagd bij partijen die dit vaker gedaan hebben en hebben zo een site opgetuigd waar mensen kunnen doneren.” Daarnaast wil Jan ook zijn werkervaring in het groot groen in de strijd gooien. “Tuinplanten die in de showroom hebben gestaan, zijn nog prima, maar niet goed genoeg voor reguliere verkoop. Dus worden ze vaak weggegooid. Deze planten zouden wij graag particulier willen verkopen om zo een goede basis te leggen voor onze donatiepotjes. We willen daarom verschillende bedrijven in deze sector benaderen”, legt Jan uit.

Donaties

Jan hoopt dat hij samen met de inspanningen van de rest het gewenste bedrag bij elkaar kan brengen, zodat iedereen voor een mooi bedrag de berg op kan. “Wandelend, rennend of fietsend. Iedereen wil op zijn eigen manier een steentje bijdragen. Hopelijk kunnen we straks met een grote groep het geld naar boven brengen voor onze toepvriend.” Al het ingezamelde geld komt bij Alpe d’HuZes terecht. “Elke deelnemer betaalt zijn eigen reis- en verblijfkosten. Al het geld dat via ‘Iedereen de berg op’ binnenkomt, gaat direct naar het goede doel”, vertelt Jan gemotiveerd.

Tekst: Casper Keijsers